субота, 25. новембар 2017.

ŠTA JE KOLOR KOREKCIJA LICA? + AURA Under Cover Color Correcting Stick Concealer

Verovatno ste dosta puta čuli za korekciju boja lica (Color Correcting).
KOLOR KOREKCIJA je u stvari tehnika u šminkanju koju profesionalni šminkeri, a sve češće i mi sami koristimo kako bismo korigovali određene nepravilnosti, nedostatke i pigmentacije na koži.
Da bismo savladali ovu tehniku koja nije nimalo naivna i laka, potrebno je određeno znanje.
Naime, treba znati koja boja korektora prekriva određenu boju nepravilnosti.
Najčešći problemi na koži koje treba sakriti su bubuljice, crvenilo lica, tamni podočnjaci i razne pigmentacije na koži.
Ono što treba zapamtiti jeste da bubuljice i crvenilo na licu koriguje zelena(mint) boja, tamne(plave, sive, ljubičaste) podočnjake koriguje narandžasta boja, a pigmentacije poput žutila kože - ljubičasta(lavanda) boja.

Najčešće se za kolor korekciju lica koriste kremasti proizvodi, poput baze za lice koje su namenski napravljene u određenim bojama, u zavisnoti od toga protiv koje nepravilnosti se bore, kao i korektori u stiku ili paleti.
Ja nemam problematično lice i sa bubuljicama se borim samo ponekad, pigmentacije takođe nemam, ali zato često nakon umora ili nedovoljnog sna imam tamne podočnjake koji su u obliku senke, ne kesica.

Kada mi se tako nešto desi, prvi proizvod za kojim posegnem je AURA Under Cover Color Correcting Stick Concealer, odnosno najnovniji korektor u stiku koji je kompanija AURA plasirala na tržište.



Onaj koji ja posedujem je u nijansi ''Yellow''. Sadrži 1,4 grama i spakovan je u ambalaži na odvrtanje, što mi se svakako više dopada od paleta za kolor korekciju jer je praktičnije i mogu ga nositi svuda sa sobom.



Nanosim ga direktno na podočnjake u tankom sloju, utapkam prstom i po potrebi nadogradim.
Ukoliko ga nadograđujete, pigmentacija će se samo povećavati do vaše željene, ne brinite, neće se uvlačiti u sitne linije ispod oka.
Boja je dve nijanse svetlija od mog tena, pa mi odlično služi kao hajlajt lica pre nanošenja tečnog pudera.



Završnica ovog korektora je mat, što me na prvo korišćenje malo uplašilo jer sam mislila da će mi isušivati deo ispod očiju upravo zbog svoje teksture, međutim, to se nije desilo.
Čitajući sastav korektora, videla sam da sadrži jojobino ulje, za koje verujem da je zaslužno što korektor nimalo ne isušuje moj predeo ispod očiju.



Kada ga dobro utisnete u kožu, gotovo da se ne primećuje i daje veoma prirodan izgled, a u isto vreme je taj predeo dobro matiran i prekriven.
Obožavam da ga kombinujem sa svojim omiljenim korektorom od AURE - Correct Me, savršena su kombinacija!



Dostupan je u četiri boje ( GREEN, ORANGE, VIOLET, YELLOW), tako da verujem da svako od vas može naći odgovarajući za svoje probleme i nepravilnosti na koži.
Cena ovog proizvoda je oko 600,00 dinara. Možete ga naći u svim drogerijama koje prodaju AURU, ili ga poručiti sa njihovog zvaničnog sajta OVDE (Poštarina za porudžbine iznad 1.000,00 dinara je besplatna!)





Verujem da sve već viđali ovaj točak koji pomaže u kolor korekciji. Jasno je prikazano da crvenu boju neutrališe zelena, plavu neutrališe naranđasta, a žutu - ljubičasta boja.. 


SLIČNI TEKSTOVI:

KOJA JE RAZLIKA IZMEDJU PUDERA U PRAHU I PUDERA U KAMENU? + AURA Powderful Mineral Lose Powder








*PR proizvodi





6 коментара:

  1. odlican i jako koristan post. nisam isprobala ovaj proizvod, ali nadam se da hocu uskoro

    Blog: MagdalenaŠ.

    ОдговориИзбриши
  2. Jako dobar i koristan post. ❤

    https://smallwomenscorner.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Divan post! Proizvod je zaista sjajan! ♥

    https://blogvivalavida3.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Zainteresovala si me ovom recenzijom. Ovaj proizvod deluje obećavajuće za prikrivanje podočnjaka :)
    Magični svet lepote

    ОдговориИзбриши
  5. Super post! Vrlo korisni savjeti! Ja sam se definitivno pronašla. Probat ću ovaj korektor, inače volim Aurine proizvode. :)

    https://bodyfashionblender.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши